Berze u svetu u porastu

Izvor: Akter, 07.Okt.2015, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berze u svetu u porastu

Svetske berze danas su u porastu uprkos tome što je Međunarodni monetarni fond (MMF) smanjio projektovani globalni privredni rast

Rast na američkoj berzi predvode energetske kompanije koje su dobile na vrednosti oporavkom cene sirove nafte koja s povećanjem od dva odsto košta 49 dolar po barelu.

Na početku trgovanja Ševeron je porastao za dva odsto, što je najvaća dobit u industrijskom indeksu Dau Džopns koji je dobio 0,7 odsto na otvaranju. Standard end Pur >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << 500 se povećao za 0,6, a Nasdak za 0,4 odsto.

Rast su povele azijske berze gde je hongkongški berzanski indeks Hang Seng skočio za 3,3 odsto, dok su japanski Nikei 225 i šangajski indeks imali manji rast - 0,75 i 0,48 odsto.

Evropske berze su takođe zahvaljujući energetskim kompanijama i rastu cene nafte, u solidnom plusu - nemački berzanski indeks Daks je porastao za oko 1,5 odsto, britanski FTSE 100 oko 0,9, a Francuski Kak-40 oko 1,15 odsto.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.