Berze reaguju na novi potez SAD i Severne Koreje

Izvor: B92, 16.Avg.2017, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berze reaguju na novi potez SAD i Severne Koreje

Beograd -- Indeksi na svetskim berzama danas su uglavnom u plusu, pošto su SAD i Severna Koreja izrazili spremnost da smanje tenzije, dok su cene nafte blago porasle.

Svi bitniji evropski indeksi u plusu su na sredini dana. Nemački indeks DAX porastao je 0,9 odsto, francuski CAC 40 u plusu je 1,0 odsto, dok je britanski FTSE 100 porastao 0,6 odsto.

Fjučersi predviđaju da će trgovanje na Vol stritu takođe početi s dobicima. Očekuje se da i Dau Džons i Standard >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << end pur 500 i Nasdak počnu dan u plusu od 0,2 odsto, navodi Si-En-En-Mani (CNN Money).

Indeksi na istoku završili su trgovanje različitim rezultatima. Japanski Nikei 225 pao je 0,1 odsto, a šangajski kompozitni indeks je 0,2 odsto u minusu. Južnokorejski Kospi porastao je 0,6 odsto, a hongkonški Hang Seng 0,9 odsto. Sidnejski S&P/ASX 200 završio je u plusu 0,5 odsto.

Cene nafte danas su blago porasle. Cena referentne američke nafte porasla je za 0,3 odsto na 47,7 dolara po barelu, dok je cena nafte Brent porasla za 0,4 odsto na 51 dolara po barelu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.