Beogradska berza: Slab promet na početku nedelje, blag oporavak indeksa

Izvor: SEEbiz.eu, 30.Jan.2017, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradska berza: Slab promet na početku nedelje, blag oporavak indeksa

BEOGRAD - Početak trgovačke sedmice obeležila je izuzetno slaba investiciona aktivnost, uz mešovito kretanje berzanskih indeksa.

Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 6,4 miliona RSD (51,7 hiljada EUR), dok je indeks BELEX15 blago porastao na 697,03 poena.

Beogradski Aerodrom „Nikola Tesla" (AERO) bio je najprometniji sa realizacijom od 2,6 miliona RSD po prosečnoj ceni od 1.101 RSD, što predstavlja neznatni rast u odnosu na prethodno trgovanje. Naftna industrija >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Srbije (NIIS) registrovala je promet od 1,6 miliona RSD uz blagi rast cene od 0,4% na 744 RSD. Gornjomilanovački Metalac (MTLC) zabeležio je pad od 1,2% na 1.687 RSD, što predstavlja najnižu cenu na zatvaranju u tekućoj godini, uz trgovanje vredno 1,3 miliona RSD. Nakon prošlogodišnjeg rasta od 37,6%, Metalac je snažno ušao i u ovu godinu, zabeleživši novi višegodišnji maksimum na 1.811 RSD, da bi proteklih nekoliko dana usledio jak silazni trend.

Posle par dana nelikvidnosti, Halkbank (CCNB) beleži realizaciju od 0,2 miliona RSD po ceni od 8.000 RSD, bez promene u odnosu na prethodni trgovački dan. Najveći pad cene od 6,1% na 232 RSD zabeležio je Veterinarski zavod Subotoca (VZAS) uz minornu realizaciju. Veterinarski zavod je bio vodeći gubitnik u 2016. godini, pretrpevši pad od čak 52,8%. Danas se ponovo trgovalo akcijama AIK banke (AIKB) koje su uz skroman promet porasle 2,8% na 1.850 RSD.

Državne dužničke hartije danas nisu zabeležile trgovanje.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

BELEX mešovit, u fokusu Aerodrom "Nikola Tesla"

Izvor: B92, 30.Jan.2017

Beograd -- Početak trgovačke sedmice na Beogradskoj berzi obeležila je izuzetno slaba investiciona aktivnost, uz mešovito kretanje berzanskih indeksa...Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 6,4 miliona dinara (51,7 hiljada evra)...Indeks BELEX15 je blago porastao na 697,03 poena, dok je BELEXlajn...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.