Beogradska berza: Indeksi pali, promet povećan

Izvor: SEEbiz.eu, 27.Maj.2015, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradska berza: Indeksi pali, promet povećan

BEOGRAD - Na Beogradskoj berzi indeksi su nastavili silazni trend ali je promet solidno porastao u odnosu na juče.

Indeks najlikvidnijih akcija BELEX15 skliznuo je za nepunih 1 odsto na 709,91 poena, dok je širi pokazatelj stanja na tržištu indeks BELEXline oslabio za 0,80 odsto na 1.444,76 indeksnih poena. Ukupan promet u trgovanju akcijama iznosio je 40,1 miliona dinara.

Ubedljivo najveći promet na tržištu u iznosu od skoro 26 miliona dinara, registrovale su >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << akcije Energoprojekt holdinga (ENHL). Pomenutoj realizaciji najviše je doprinela transakcija u kojoj je 19.000 akcija promenilo vlasnika po ceni od 1.250 dinara. Cena na zatvaranju bila dva dinara niža pa je dnevni pad cene iznosio 0,56 odsto. Akcije Galenike Fitogarmacije (FITO) stizale su danas i do najviše cene u poslednjih godinu dana, ali je ukupan promet od 5,5 miliona dinara ostvaren po nešto nižoj, prosečnoj ceni od 4.165 dinara. Vlasnički papiri Naftne Industrije Srbije (NIIS) potonuli su za 0,83 odsto na 721 dinara uz ostvaren promet od 2,6 miliona dinara. Na MTP segmentu tržišta izdvojile su se ponovo akcije Vojvodinaputa iz Subotice (VOJP) sa prometom od 1,4 miliona dinara, koji je ostvaren po nepromenjenoj ceni od 8.000 dinara.

Od vlasničkih hartija banaka kojima se trguje na Beogradskoj berzi, izdvojile su se samo obične akcije Komercijalne banke (KMBN) sa prometom od 1,2 miliona dinara, ali je cena zaronila za 2,45 odsto na 1.951 dinara.

Obveznice stare devizne štednje nisu registrovale bilo kakav promet.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.