Beogradska berza: Energoprojekt Holding podigao promet

Izvor: SEEbiz.eu, 28.Avg.2015, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradska berza: Energoprojekt Holding podigao promet

BEOGRAD - Sam finiš trgovanja na kraju trgovačke sedmice doneo je veliki rast prometa zahvaljujući pre svega trgovanju akcijama Energoprojekt holdinga.

Indeks najlikvidnijih akcija BELEX15 praktično nije menjao vrednost od 637,75 poena, dok je indeks BELEXline skliznuo za 0,11 odsto na 1.319,08 indeksnih poena. Ukupan promet u trgovanju akcijama iznosio je 181,3 miliona dinara.

Trgovanje dvema hartijama doprinelo je da današnji dan na domaćem tržištu kapitala >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << bude različit od prethodnih. Vlasnički papiri Energoprojekt holdinga (ENHL) registrovali su ubedljivo najveći promet na tržištu. Posledica nekoliko većih transakcija bio je promet od odličnih 151,6 miliona dinara. Kako je cena potonula za 2,31 odsto, indikativna cena za naredno trgovanje iznosiće 1.100 dinara. Samo jedna transakcija u kojoj je 9.000 akcija Metalca iz Gornjeg Milanovca (MTLC) promenilo vlasnika po ceni od 2.200 dinara, bila je dovoljna za promet od nepunih 20 miliona dinara.

Vlasničke hartije Naftne Industrije Srbije (NIIS) skliznule su za 0,94 odsto na 635 dinara, uz ostvaren promet od 2,4 miliona dinara. Tek za nijansu manji promet od prethodno pomenutog imale su akcije Alfa Plama (ALFA) koje nisu menjale cenu od 27.000 dinara. Negativna serija akcija Aerodroma Nikola Tesla (AERO) nastavljena je šesti dan za redom. Dnevna korekcija iznosila je -0,73 odsto na 1.221 dinara pri čemu je promet iznosio 2 miliona dinara. Više od milion dinara prometa upisale su još samo akcije Galenike Fitofarmacije (FITO), ali je cena od 2.000 dinara po akciji ostala nepromenjena.

Od akcija iz bankarskog sektora minimalan promet od svega 0,05 miliona dinara zabeležile su samo obične akcije Komercijalne banke (KMBN), ali je cena poskočila za %2B3,73 odsto na 1.889 dinara.

Tržište duga registrovalo je mizeran promet koji nije vredan pomena.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.