Beograd: Svaki peti radi na crno

Izvor: Mondo, 26.Sep.2016, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd: Svaki peti radi na crno

Inspektorat za rad kontrolisao je na teritoriji Beograda 190 poslodavaca raznih delatnosti građevinarstvo, ugostiteljstvo, trgovina i otkrio da je gotovo 20 odsto zaposlenih angažovano "na crno", saopštilo je Ministarstvo rada.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Od 829 radnika koje su inspektori zatekli, 163 je radilo bez ugovora o radu i bez prijave na obavezno socijalno osiguranje.

Prilikom nadzora otkrivena su i tri neregistrovana subjekta- dva u građevinarstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i jedan u ugostiteljstvu, stoji u saopštenju.

Inspektori rada su doneli tri rešenja kojima su neregistrovanim subjektima naložili da odmah pokrenu postupak za upis u registar i zabranili im dalje obavljanje delatnosti do ispunjenja uslova.

Zbog utvrđenih prekršaja u oblasti radnih odnosa inspektori su podneli 42 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv poslodavaca i dva zahteva zbog prekršaja u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Inspekcija rada je zbog utvrđenih nepravilnosti donela i ukupno 64 rešenja -58 u oblasti radnih odnosa i šest u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.