Bečlije hranu plaćaju skuplje od Berlinaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2014, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bečlije hranu plaćaju skuplje od Berlinaca

Potrošači u glavnom gradu Austrije moraju da izdvoje više novca od Berlinaca za potpuno iste životne namirnice, pokazao je Monitor cena Radničke komore (AK) Beča.

Upoređivane su cene potrošačke korpe najjeftinijih artikala u 40 kategorija, koji su u Austriji u avgustu ove godine koštali 23,7 procenata više nego u Nemačkoj.

Naime za iste proizvode u Nemačkoj je potrošač morao da izdvoji 70,97 evra, dok su u Austriji koštali 87,77 evra.

Upoređivane >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su cene u osam supermarketa i diskonta uključujući i porez na dodatnu vrednost koji je u Austriji takođe veći nego u Nemačkoj. Naime u alpskoj republici je 10 ili 20 procenata, dok u Nemačkoj on iznosi 7 odnosno 19 procenta.

Trgovinska branša u Austriji je na ove kritike Radničke komore odgovorila objašnjenjem da su zaposleni u njoj bolje plaćeni nego njihove kolege u Nemačkoj. Pa i pored toga Radnička komora smatra da se radi o nedopustivoj razlici u cenama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.