Banke planiraju da naprave svoj bitkoin

Izvor: B92, 24.Avg.2016, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banke planiraju da naprave svoj bitkoin

Četiri velike svetske banke rešile su da udruže snage kako bi izradile novi standard koji bi ubrzao transakcije.

Digitalne kriptovalute mogle bi da postanu budućnost novca - izgleda da banke tek sada polako prihvataju tu realnost.

Sada su četiri bankarska giganta pokrenula projekat kako bi napravile sopstvenu kriptovalutu, zasnovanu na blockchain tehnologiji, kao i bitkoin.

Švajcarski UBS, nemačka dojče banka, britanski Santander i američka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Banka Njujorka udružilie su snage i računaju da će novu kriptovalutu pokrenuti već početkom 2018. godine.

Novom valutom bi se značajno ubrzao protok novca među bankama, a i uštede bi bile značajne.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Banke prave svoju verziju bitkoina

Izvor: Radio 021, 25.Avg.2016, 13:34

Četiri velike svetske banke rešile su da udruže snage kako bi izradile novi standard koji bi ubrzao transakcije...Digitalne kriptovalute mogle bi da postanu budućnost novca - izgleda da banke tek sada polako prihvataju tu realnost. Sada su četiri bankarska giganta pokrenula projekat kako bi napravile...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.