Bankari spremni da izazovu kataklizmu i svetski rat da bi sačuvali bogatstvo

Izvor: Vesti-online.com, 30.Apr.2016, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bankari spremni da izazovu kataklizmu i svetski rat da bi sačuvali bogatstvo"

Prema rečima Nikolaja Starikova, ruskog pisca, analitičara i društvenog aktiviste, bankari i vlada sveta naveliko pokušavaju da unište svetski finansijski sistem.

On je rekao da ima jako puno činjenica koje ukazuju na to da bankari nameravaju da rasparčaju i destabilizuju finansijski sistem koji su sami stvorili.

Zašto je Švajcarska odustala od tajnovitosti banaka, a Kipar uništio temelje svog prosperiteta time što je opljačkao ulagačke kiparskih banaka? >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Zašto su "nezavisni novinari“ počeli da uništavaju ofšor tajne i obelodanjuju malverzacije zapadnjačkih političara u sklopu skandala "Panamski papiri“? Svi ovi potezi će vremenom uništiti temelje svetskog finansijskog poretka.

Zašto oni koji vladaju svetom i odlučuju o razvoju svetskih finansija žele da unište svetski finansijski sistem?

Starikov je rekao da tvorac uvek najbolje zna šta se dešava s njegovim delom i da ne bi trebalo da budemo iznenađeni što upravo bankari razlažu finansijski sistem.

Današnja ekonomija koja se temelji na stvaranju novca "razvijenih država“ iz vazduha je prilično neefikasna i počinje da puca. Međunarodni bankari su toga svesni i zato se spremaju za globalnu evoluciju.

Starikov navodi da je glavni postulat kojeg se Zapad drži nejednakost na različitim nivoima. On smatra da nejednakost između nacija dovodi do veoma različitog standarda života između dve strane, pri čemu jedna strana živi previše dobro, a druga previše loše.

Prema njegovim rečima, sistem Zapada je zasnovan na pljačkanju i bez toga ne može da postoji. Međutim, nema ko više da se opljačka. Rusija, Kina i mnoge države koje idu njihovim stopama odbijaju da se odreknu svog bogatstva koje Zapad želi za sebe jer bez tog bogatstva zapadni sistem ne može da opstane. Zato se međunarodni bankari pripremaju za promene u globalnoj ekonomskoj paradigmi.

Starikov navodi da će međunarodni bankari pokušati da se izvuku na jedan od tri načina:

1) Putem svetskog rata koji će progutati poverioce, dok će zaduženici postati još siromašniji. Kompletno uništenje globalne industrije i infrastrukture i smrt ogromnog broja ljudi pružiće priliku za lansiranje novog finansijskog poretka.

2) Bacanjem svih globalnih regiona u haos. Na kraju će doći do povratka u srednji vek u svim ćoškovima planete, a moć će opet ostati u rukama istih tih bankara koji će baciti svet u haos.

3) Demontiranjem potrošačkog društva u trenutnom obliku, suspenzijom "ljudskih prava“ i tranzicijom u novi oblik liberalnog totalitarizma. Ovaj scenario je najnepoželjniji za bankare i sa sobom nosi najveći preokret za zapadno društvo koje će se naći u ozbiljnom haosu.

Starikov navodi da bankari nisu još uvek uspeli da izazovu svetski rat i haos na globalnom nivou tako da se pripremaju da izazovu veštačku kataklizmu uskraćujući zapadnom svetu slobodu.

Danas se sprovode napadi na zapadnjačku slobodu i prava sprovođenjem terorističkih napada i raseljavanjem izbeglica, a sve to sprovode zapadne sile. Međutim, to je tek početak.

Starikov smatra da je Evropa žarište buduće ekonomske kataklizme i da će upravo tamo nastati kriza globalnih proporcija.

Sve u svemu, svet je ušao u period velike nestabilnosti. Zavisno od implementacije navedena tri scenarija, razlikovaće se stepen krize na različitim mestima sveta, mada je izvesno da će svuda biti loše.

Što se tiče Rusije, Starikov smatra da će ona samo postati jača i da neće biti uvučena u rat. On napominje da će se Zapad urušiti ukoliko ne uspe da dovede svet do rata i haosa i da je to neizbežno.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.