Bankari savetuju: Evo gde ulagati posle Bregzita

Izvor: B92, 30.Jun.2016, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bankari savetuju: Evo gde ulagati posle Bregzita

Deonice nekih američkih kompanija ostvariće dobre performanse zbog rezultata referenduma u ​​Britaniji, piše u poruci klijentima Morgan Stenli.

Američka multinacionalna finansijska korporacija preporučuje ove deonice zbog toga što na njih Bregzit neće puno uticati ili zbog toga što su na glasanje reagovale burno, pa se očekuje njihov oporavak.

"Fokusirali smo se na akcije koje su se prodavale u petak, s fundamentima koji sugerišu da je reakcija bila neopravdana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ili preterana", piše u poruci klijentima.

Za svaku od ovih deonica smatraju da će slabost posle glasanja kreirati šansu za dobitak.

Iz zdravstvenog sektora preporučuju akcije kompanija Acceleron Pharma, Alexion Pharmaceuticals, Allergan i Amgen. Acceleron je tek u razvoju i nije komercijalno izložen, AP trećinu svog posla obavlja u EU, a Morgan očekuje da uticaj referenduma bude manji od 1.5%. Što se tiče Alergena, ne očekuju od Bregzita finansijski uticaj na poslovanje. Cena akcija ove kompanije trenutno iznosi 225 dolara, dok iz Morgana očekuju da poraste na 300 dolara. Amgen će biti pod minimalnim uticajem funte, a iz ove banke očekuju dobre performanse i predviđaju skok cene sa 146 na 195 dolara.

Iz Morgan Stenlija preporučuju svojim klijentima i kupovinu akcija iz IT sektora, kao što su Alfabet, Epl, Fejsbuk ali i manje poznatih kompanija kao što su provajder softvera Vorkiva, koja svoj prihod ostvaruje uglavnom u SAD, i Proofpoint Inc koja nudi bezbednosna rešenja

U periodu posle Bregzita sigurno je kupiti deonice energetskih kompanija kao što su Čeri enerdži, koja radi pod 20-godišnjim ugovorima i nije izložena riziku...

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.