Bacite račune Infostana - stižu novi

Izvor: B92, 05.Okt.2015, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bacite račune Infostana - stižu novi

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević izvinio se jer je "došlo do zabune i nesporazuma" na računima Infostana za septembar.

Nikodijević je istakao da građani neće biti oštećeni ni za jedan dinar.

Kako je istakao, postoje dve kategorije računa koji su poslati - oni na kojima se nalazi 200 dinara za osiguranje stana i oni koji nemaju tu stavku, jer su ranije osigurani i po tom osnovu je imaju u računu.

Prema njegovim rečima, korisnici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << usluga Infostana koji su dobili račun u kojima nije navedena stavka od 200 dinara za osiguranje, dobiće obaveštenje da su njihovi računi validni.

Računi na kojima se nalazi stavka osiguranja će, dodao je Nikodijević, biti stornirani i korisnici će dobiti nove račune bez tih 200 dinara.

Rokovi dospeća će biti 25. oktobar, sa svim pripadajućim popustima koji postoje, što znači da se rokovi pomeraju sa 15. oktobra za deset dana, dodao je predsednik Skupštine grada.

On je istakao i da će građanima koji su platili račun na kojem postoji stavka integrisanog osiguranja, sledeći račun biti umanjen za 200 dinara sa pripadajućom zateznom kamatom.

"Niko od građana neće biti oštećen i trudićemo se da svima izadjemo u susret tako da opet vratimo poverenje u sistem koji postoji i koji je jako dobar", rekao je Nikodijević.

Upitan kako je nastala sporna situacije, Nikodijević je rekao da je do toga došlo ražličitim pogrešnim tumačenjima zakona i šta je dozvoljeno, a šta nije, kao i "nekim odobrenjima koja postoje i nekim zabranama koje su izdate od 1996. godine do danas u sistemu koji se mnogo puta menjao".

"Sve to ne treba da interesuje građane i oni ne smeju da budu dovedeni u zabludu i zato smatramo da postoji moralna odgovornost. Verujemo da nisu prekršeni zakoni, ali nije trebalo da bude urađeno na ovakav način", naveo je Nikodijević.

Građani su, istakao je, morali da budu informisani i da znaju šta im se nudi kao opcija.

"Građani ne smeju da budu dovedeni u zabludu i zato je direktor kao moralnu odgovornost ponudio ostavku i ja apsolutno pozdravljam taj čin", naveo je Nikodijević.

On je takođe istakao da je do septembra zabeležena rekordna naplatu Infostana u poslednjih 20 godina, a cilj je da se sa time i nastavi, zbog čega se još jednom izvinio građanima, i obećao da oni neće trpeti nikakvu štetu vezanu za septembarske račune za Infostan.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.