BG uskoro dobija još jednu pešačku zonu

Izvor: B92, 14.Feb.2016, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BG uskoro dobija još jednu pešačku zonu

Beograd -- Asfaltiranje dela ulice Cara Lazara, između Vuka Karadžića i Uskočke, počelo je danas, a u petak će početi postavljanje granitnih ploča.

Gradkse vlasti najavljuju da će popločavanje biti završeno krajem marta, kada će i ovaj deo grada postati pešačka zona.

Gradski menadžer Goran Vesić i član Gradskog veća Dragomir Petronijević obišli su danas radove u Ulici cara Lazara, koje izvodi Beograd put”.

Vesić je zahvalio radnicima što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rade nedeljom i za vreme praznika „kako bi se posao završio i kako bi Beograd bio lepši".

On je naveo da je završetak poslova na uređenju Cara Lazara samo prvi deo posla na uređenju pešačke zone u centru Beograda.

"Tokom ove godine počinjemo uređenje pešačke zone na Obilićevom vencu, u delu od Zmaj Jovine do garaže, kao i u Zmaj Jovinoj od Čika Ljubine do Vasine. Istovremeno, počinje nadogradnja garaže na Obilićevom vencu kojom ćemo dobiti više od 200 novih parking mesta, a ulaz u garažu će biti samo iz ulice Maršala Birijuzova", napomenuo je gradski menadžer.

Kako je naveo, tokom godine se očekuje da sve bude spremno za izgradnju nove podzemne garaže na Studentskom trgu koja će se desiti odmah pošto bude završen novi terminus u Dunavskoj ulici, što će omogućiti izmeštanje okretnice trolejbusa sa Studenstkog trga.

Obe garaže radiće naše javno preduzeće „Parking servis”, najavio je gradski menadžer.

On je dodao da ove godine počinje i uređenje Kosančićevog venca koji, takođe, postaje pešačka zona, kao i uređenje Terazijske terase i Trga Republike.

"U naredne četiri godine najuži centar grada, između Zelenog venca i Ulice braće Jugović, sa jedne strane i prostor između Pariske i Trga Republike, sa druge strane postaće pešačka zona. Tako će centar Beograda dobiti svoju pešačku zonu po ugledu na najveće evropske metropole", poručio je Vesić.

Petronijević je istakao da će pretvaranje centra Beograda u pešačku zonu oživeti ovaj deo grada i vratiti nazad i privrednike i turiste.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Beograd u martu dobija novu pešačku zonu FOTO

Izvor: Mondo, 14.Feb.2016

Asfaltiranje dela ulice Cara Lazara, između Vuka Karadžića i Uskočke, počelo je danas, a u petak će početi postavljanje granitnih ploča, da bi i taj deo uskoro postao pešačka zona..Gradske vlasti najavljuju da će popločavanje biti završeno krajem marta, kada će i ovaj deo grada postati...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.