BG na vodi dobija konkurenciju preko puta/FOTO

Izvor: B92, 29.Jun.2016, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BG na vodi dobija konkurenciju preko puta/FOTO

Beograd -- Područje Bloka 18, koje se nalazi preko puta Beograda na vodi, između Tramvajskog mosta i Gazele, dobilo je viziju budućeg izgleda.

Izabrano je pobedničko rešenje arhitektonsko-urbanističkog konkursa, prema kojem će se uraditi plan detaljne regulacije i razvijati taj deo grada.

“Anketni urbanističko-arhitektonski konkurs za Blok 18 na obali Save još jedan je iz niza drugačijih i različitih koje grad organizuje kao profesionalne oglede i provere >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u prostoru, to jest šta i kako je moguće na najbolji način planirati i graditi. Broj i kvalitet radova su doprineli da proces koji sledi, planska razrada, vrednovanje etapnosti i prioriteti realizacije budu usklađeni sa savremenim tokovima gradogradnje i tržišnim proverama”, rekao je za Beoinfo glavni urbanista Milutin Folić.

Aktualizacija predmetnog rešenja „blokova u meri urbane modelacije” i sagledljivog tempa ostvarljivosti iskazani su prvonagrađenim rešenjem, naveo je Folić. Ostali aspekti ovog rešenja, kao i fragmenti nagrađenih i otkupljenih radova, postaju deo fundusa za naredne korake razrade u delu ili pak kao reperi mogućeg ili korektivnog, rekao je glavni urbanista.

Konkurs je bio javan, otvoren, anketni i jednostepen, a organizovala ga je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, u saradnji sa Udruženjem arhitekata Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.