BG na vodi: Niče još 5 zgrada, metro šlag na tortu

Izvor: B92, 13.Avg.2017, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BG na vodi: Niče još 5 zgrada, metro šlag na tortu

Beograd -- Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da bi radovi na izgradnji beogradskog metroa mogli da počnu 2020. godine.

Kako je istakao, prva linija će ići od Makiškog polja do Mirijeva.

"Šlag na tortu trebalo bi da usledi 2020. godine, kada bismo mogli da zabodemo prvi ašov za metro. Imamo para da završimo taj projekat i za razliku od Dragana đilasa ne planiramo da prva linija ide kroz Bulevar kralja Aleksandra, gde već sada postoji cela infrastruktura >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prevoza tramvaja i autobusa", rekao je Mali.

On je kazao da je prema istraživanjima najveći protok putnika od Makiškog polja a najopterećniji deo kod Sajma.

"Prva linija će ići Makiš-Sajam-Trg Republike-Pančevački most-Karaburma-Mirijevo", naveo je Mali za list "Alo".

Gradonačelnik Beograda rekao je i da će u narednih šest meseci u "Beogradu na vodi" početi da se gradi još pet velikih zgrada - dve stambene i tri poslovne zgrade.

"Gradnja kule kreće u oktobru, šipovi su pobijeni, a sve je rađeno polako i studiozno zbog kompleksnosti terena, blizine reke", rekao je Mali.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mali: 2020. godine moguć početak radova na metrou

Izvor: Beta, 13.Avg.2017

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da bi radovi na izgradnji beogradskog metroa mogli da počnu 2020. godine i da će prva linija ići od Makiškog polja do Mirijeva."Šlag na tortu trebalo bi da usledi 2020. godine, kada bismo mogli da zabodemo prvi ašov za metro. Imamo para da završimo...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.