Australija: Ribaru u čamac uskočila bela ajkula duga 2,7 m

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2017, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Australija: Ribaru u čamac uskočila bela ajkula duga 2,7 m

Australijskom ribaru je u čamac na mirnoj pučini neočekivano uskočila bela ajkula duga skoro tri metra, pri čemu mu je samo povređena ruka kada ga je ajkula odbacila praćakajući se.

Teri Selvud (73) uživao je u miru i tišini u svom ribarskom čamcu kod obale Evans Heda na severu Novog Južnog Velsa kada je, kaže, "odjednom nešto ogromno uletelo u čamac", prenosi AFP.

"Prsno peraje ajkule udarilo me je u podlakticu i prevrnulo, tresnuvši potom o dno čamca", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je on Australijskom javnom servisu.

Ajkula je bila duga 2,7 metara, dok je dužina čamca 4,5 metara, a širina 1,4 metra.

"Bacivši me na kolena, zurila je u mene, i ja u nju, a onda je počela da se praćaka dok sam ja pokušavao da doprem do ivice čamca. Pomislio sam - gotovo je sa mnom", kaže Selvud.

Kako navodi, izgubio je dosta krvi i, u šoku, jedva da je bio svestan šta se događa, ali je znao da se mora izvući odatle.

Uspeo je da dograbi radio i pozove spasioce iz lokalne marine, koji su došli po njega i prevezli ga do obale, a potom se vratili po njegov čamac i telo neželjenog putnika.

Selvud kaže da ribari već skoro 60 godina, ali da nikada nije ovako nešto doživeo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.