Antić: Gasna interkonekcija sa Bugarskom do 2018.

Izvor: Blic, 02.Jun.2015, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić: Gasna interkonekcija sa Bugarskom do 2018.

Gasna interkonekcije između Srbije i Bugarske trebalo bi da bude završena do 2018. kako bi u 2019. kroz taj gasovod potekle prve količine gasa, izjavio je danas ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić.

On je u Beogradu, posle potpisivanja Protokola sa zasedanja Srpsko-bugarske međuvladine komisije za ekonomsku saradnju, novinarima rekao da su tim dokumentom definisani dodatni elementi dvosmernog gasovoda koji će biti dug 150 kilometara i imati kapacitet 1,8 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << milijardi kubinih metara gasa godišnje.

Antić je rekao da će se 60 odsto gasovoda nalaziti na terioriji Srbije i da će Bugarska iz fondova EU podržati Srbiju u nastojanju da obezbedi finansiranje izgradnje te deonice.

On je podsetio da je Bugarska uz pomoć EU već obezbedila finansiranje svoje deonice gasovoda.

Naglasio je da će gasovod obezbediti energetsku sigurnost i dodatne izvore gasa za obe države.

Ministar ekonomije Bugarske Božidar Lukarski je kazao da će dalju realizaciju projekta izgradnje gasovoda omogućiti planirano potpisivanje protokola između nadležnih ministarstava Srbije i Bugarske.

"Bugarska već ima gasnu interkonekciju sa Rumunijom i Grčkom", rekao je Lukarski i istakao da je i za Srbiju i Bugarsku važno da imaju diverzifikaciju izvora gasa.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Antić: Gasna interkonekcija sa Bugarskom do 2018.

Izvor: RTS, 02.Jun.2015

Gasna interkonekcije između Srbije i Bugarske trebalo bi da bude završena do 2018. kako bi u 2019. kroz taj gasovod potekle prve količine gasa, rekao je ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić. . Antić...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.