Amerikanci u Davosu: Želimo razvoj van elita

Izvor: B92, 17.Jan.2017, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci u Davosu: Želimo razvoj van elita

Nova administracija Donalda Trampa će pogurati infrastrukturnu potrošnju, reorganizovati poreze i smanjiti brojne regulative.

To je rekao vodeći Trampov ekonomski savetnik, Entoni Skaramuči i dodao da će SAD to učiniti kako bi proširila ekonomski rast izvan koncentrisane frakcije globalnih elita.

Osnivač investicionog fonda "Skajbridž kepital " Entoni Skaramuči je, na panelu na Svetskom ekonomskom forumu (WEF) u Davosu, istakao da 97 odsto sveta nije imalo koristi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od globalnog finansijskog oporavka i netradicionalne monetarne politike, kao što je program kvantitativnog labavljenja, prenosi njujorška agencija "Blumberg".

Nakon što je kineski predsednik Sji Đinping upozorio da "u trgovinskom ratu nema pobednika", Skaramuči je rekao da nova američka administracija želi "slobodnu i pravednu trgovinu" i da će se novoizabrani američki predsednik Donald Tramp fokusirati na širenje ekonomskih benefita.

Skaramuči je u govoru, održanom tri dana uoči Trampovog preuzimanja predsedničkog mandata, podržao nezavisnost američke Uprave federalnih rezervi (Fed), poručivši međutim da bi kreatori politika trebalo da budu oprezniji povodom aprecijacije dolara koja bi mogla prigušiti rast.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.