Amerika u strahu od imigranata

Izvor: B92, 09.Avg.2014, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerika u strahu od imigranata

Stanovnici Sjedinjenih Američkih Država strahuju da ilegalni imigranti koji žive na teritoriji SAD mogu značajno uticati na ekonomiju i način života.

Anketa koju je sproveo Rojters obuhvatala 2.014 stanovnika i sprovedena je u periodu od 15. do 22. jula.

Prema rezultatima ankete 70% Amerikanaca, od kojih 86% glasača Republikanske stranke, veruje da imigrantsko stanovništvo preti da ugrozi američku tradiciju i običaje.

Kako mediji navode, s obzirom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da Kongres ne uspeva da se složi oko širih reforma koje se tiču imigrantske politike, Barak Obama može u narednih nekoliko nedelja preduzeti sopstvene mere i dati radne dozvole za više od 5 miliona nedokumentovanim imigranata kako bi odložio i umanjio deportovanje stanovnika.

Dok stanovnici poreklom iz Latinske Amerike kao i oni liberalne orijentacije ne bi imali ništa protiv ovakvih mera, prema ovom istraživanju, ostatak se ne bi složio: 63% građana obuhvaćenih anketom navelo je da veliki broj imigranata stavlja ogroman teret na njihovu ekonomiju.

Trenutna zabrinutost američkog stanovništva zasniva se i na strahu od širenja zaraze ebolom od Afrikanaca koji imigriraju na američki kontinent. 45% ljudi navelo je da smatra da broj imigranata kojima je legalno dozvoljeno da uđu u zemlju treba da bude smanjen. Sa druge strane, samo 17% smatralo je da većem broju imigranata treba da bude dozvoljen ulazak u zemlju, dok 38% smatra da trenutnu situaciju ne treba menjati. Ispitanici su naveli problem imigranata kao treći po važnosti problem u zemlji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.