Američki fond biće vlasnik Hipo banke u Srbiji i regionu

Izvor: Beta, 30.Okt.2014, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki fond biće vlasnik Hipo banke u Srbiji i regionu

BEOGRAD, 30. oktobra 2014. (Beta) - Američki fond Advent, u partnerstvu sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), biće novi vlasnik Hipo Alpe-Adrija banaka u Srbiji i još pet zemalja jugoistočne Evrope, saopštila je u četvrtak ta banka.

Potpisivanje ugovora sa novim vlasnikom mreže banaka koje posluju u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Sloveniji, očekuje se uskoro, nakon pošto država Austrija, kao vlasnik grupacije Hipo Alpe-Adria, donese zvaničnu odluku >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << o tome.

Do tada će vlasništvo nad tom grupacijom privremeno biti preneto na firmu-ćerku državnog holdinga Oeiag, Fimbag.

Od četvrtka je Hipo Alpe-Adrija internacional banka podeljana na holding banaka koje posluju u Jugoistočnoj Evropi i na deo pod nazivom Heta aset rezolušon koji će se postepeno razgradjivati i za koji nije planirana prodaja.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.