Ambasador tvrdi: Lidl stiže u Čačak

Izvor: B92, 06.Mar.2015, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador tvrdi: Lidl stiže u Čačak

Šteta je što nijedna nemačka kompanija ne posluje u Čačku, ocenio je ambasador Nemačke Hajnc Vilhelm, i najavio dolazak nekih kompanije iz te zemlje u taj grad.

"Pri kraju su pregovori o dolasku 'Lidla' u Čačak, a još jedna kompanija je zainteresovana da investira u ovaj grad", rekao je Vilhelm prilikom posete Čačku i razgovora sa gradskim rukovodstvom.

On nije precizirao koja nemačka kompanija je zainteresovana za ulaganje.

Prema njegovim rečima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grad Čačak treba da pokrene inicijativu da nemački investitori i kompanije dođu i podsetio da postoji Srpsko-nemačko udruženje privrednika.

Ambasador je primetio da veliki problem predstavlja činjenica da nije završen Koridor 11, pa se ulagači više okreću Vojvodini, jer je lakši transport robe.

Međutim, kako je ocenio, grad ulaže velike napore da privuče investitore.

"Razgovarali smo i o poplavama koje su ostavile velike posledice", rekao je ambasador i izrazio zadovoljstvo jer su neke nemačke kompanije pomogle u sanaciji nakon elementarnih nepogoda koje su zadesile grad na Moravi.

Gradonačelnik Čačka, Vojislav Ilić je izrazio zadovoljstvo zbog posete ambasadora.

"Budući da smo u prethodnom periodu razgovarali sa brojnim delegacijama, sve zainteresovane smo upoznali sa potencijalima našeg područja i očekujemo da ostvarimo neku saradnju", rekao je Ilić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.