Amazon utrostručio profit, ali akcije...

Izvor: B92, 28.Okt.2016, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amazon utrostručio profit, ali akcije...

Njujork -- Profit američke kompanije za onlajn trgovinu Amazon je više nego utrostručen u trećem kvartalu, ali su akcije pale zbog slabijeg od očekivanog rasta dobiti.

Profit kompanije je u trećem kvartalu porastao na 252 miliona dolara sa 79 milion dolara iz istog perioda prošle godine, dok su prihodi skočili za 29 odsto, na 32,7 milijardi dolara, navodi se u poslovnim rezultatima Amazona, a prenosi agencija Frans pres.

Zarada po akciji je iznosila 52 centa, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dok su analitičari očekivali zaradu od 78 centi.

Međunarodna prodaja Amazona porasla je 28 odsto, na 10,6 milijardi dolara, dok je u Severnoj Americi porasla za 25 odsto, na 18,9 milijardi dolara.

Posle objavljivanja poslovnih rezultata, akcije Amazona su pale za više od pet odsto, navodi AFP.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.