Altavila: Fijat san Borisa Tadića

Izvor: B92, 13.Dec.2011, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Altavila: Fijat san Borisa Tadića

Kragujevac -- Ne postoji šansa da nova ekonomska kriza u evrozoni ugrozi realizaciju Fijatove investicije u Srbiji, kaže Alfredo Altavila.

Direktor za poslovni razvoj Fijat-Krajslera i generalni direktor Iveka kaže da je "sada projekat u zamahu i u procesu smo završetka investicije od 940 miliona evra".

"Fabrika će biti na svetskom nivou i medju najboljim Fijatovim fabrikama. Takodje nastavljamo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zapošljavanje ljudi i plan je da dodjemo do 2.400 radnika do kraja 2012. godine i u ovoj fazi verujem da ništa ne može zaustaviti ovaj projekat", rekao je Altavila.

Kako je izgledalo predstavljanje novog automobila državnom vrhu, pogledajte u Galeriji

Altavila je, posle posete proizvodnom pogonu u Kragujevcu u kojem se sklapa probna serija Fijatovog novog modela, rekao da će broj proizvedenih vozila, nakon što proizvodnja u Kragujevcu sledeće godine uđe u serijsku fazu, zavisiti od trendova na tržištima zapadne Evrope.

"Plan je da počnemo od 50 automobila dnevno a posle ćemo videti", precizirao je Altavila, dodavši da će se novi model, čija je radna oznaka L-Zero, izvoziti širom Evrope i u SAD, gde će biti jedan od stubova Fijatovog brenda.

"Ovo je bio san jednog čoveka - Borisa Tadića - i postao je stvarnost. Suština vladanja je zapravo da imate viziju. Čitava vlada Srbije dala nam je veliku podršku od premijera do sadašnjeg i bivšeg ministra ekonomije", rekao je Altavila.

Prema njegovim rečima, isključivo zahvaljujući svesrdnoj podršci Vlade Srbije bilo je moguće za 18 meseci izgraditi moderan proizvodni kompleks u Kragujevcu kao i park za proizvođače komponenti u Grošnici.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.