Alstom pravi 50 vozila za Strazbur

Izvor: B92, 21.Okt.2014, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alstom pravi 50 vozila za Strazbur

Italijanski proizvođač vozova Alstom potpisao je okvirni sporazum sa javnom transportnom kompanijom CTS u Strazburu o isporuci 50 niskopodnih "citadis" tramvaja

Prvi deo sporazuma, vredan 41 milion evra, podrazumeva isporuku 12 tramvaja koji bi se našli na ulicama do kraja 2016, prenosi agencija ANSA.

Predviđeno je da tramvaji za Strazbur budu proizvedeni u Francuskoj, a dizajnirani u Italiji. Više od 1.140 "citadis" tramvaja je u upotrebi u 28 gradova sveta, uključujući Lion, Pariz, Barselonu, Dablin, Istanbul, Gdanjsk, Melburn, Jerusalim, Kazablanku i Roterdam, a uskoro će se naći i na ulicama Dubaija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.