Aerodrom Nikola Tesla: Neto dobit porasla 21% u prva četiri meseca

Izvor: SEEbiz.eu, 25.Maj.2017, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aerodrom Nikola Tesla: Neto dobit porasla 21% u prva četiri meseca

BEOGRAD - U prva četiri meseca 2017. godine aerodroma Nikola Tesla je ostvario neto dobit od 831,7 miliona dinara, što je za 21 odsto više nego u istom periodu prošle godine, saopštila je kompanija.

Bruto dobit Aerodroma iznosila je 975,3 miliona dinara, što je 18 odsto više u odnosu na isti period 2016. U aprilu je, kako se navodi, ostvarena bruto dobit u iznosu od 394,3 miliona dinara, kao i neto dobit, u iznosu od 335,1 milion dinara, što je za po 69 odsto više nego >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << u aprilu prošle godine.

Ukupni prihodi od početka godine iznose 2,75 milijardi dinara i 10 odsto su veći u odnosu na isti period 2016. godine.

Poslovni prihodi u prva četiri meseca ove godine iznose 2,7 milijardi dinara i veći su 11 odsto u odnosu na 2016. godinu.

Najveće povećanje poslovnih prihoda zabeleženo je po osnovu usluge odleđivanja aviona, zatim prihoda od VIP salona, usluga na posebni zahtev, usluga komercijalnog korišćenja platforme, putničkog servisa i od usluga robno-carinskog magacina.

"Prema svim poslovnim pokazateljima, tekuća godina biće godina daljeg uspona beogradskog aerodroma", ocenjeno je u saopštenju.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.