4G im doneo eksploziju profita

Izvor: B92, 23.Avg.2016, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

4G im doneo eksploziju profita

Peking -- Čajna Telekom prijavila je u prvom polugodištu 2016. profit koji je premašio procene analitičara, pošto je kompanija stekla veliki broj novih korisnika.

Neto dobit Čajna Telekoma porasla je na 11,7 milijardi juana (1,8 milijardi dolara), u poredjenju sa 11 milijardi juana godinu dana ranije, navela je kompanija u današnjem saopštenju, a prenosi agencija "Blumberg njuz".

Ovaj rezultat je nadmašio procene analitičara koji su u anketi "Blumberg njuza" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u proseku predvidjali neto dobit od 11,3 milijarde juana.

Kompanija je stekla gotovo 32 miliona novih pretplatnika na 4G mrežu u prvoj polovini godine. Ovaj operater, koji je takođe najveći provajder internet servisa u zemlji, oslanja se sve više na pružanje bežičnih usluga kako bi se suprotstavio narastajućoj konkurenciji u liku većeg mobilnog rivala, Čajna Mobajla.

Akcije Čajna Telekoma su pale za 0,2 odsto na popodnevnom trgovanju u Hong Kongu, čime je njihov rast od početka godine srezan na 15 procenata.

Operativni prihodi kompanije porasli za 7,2 odsto, na 176,8 milijardi juana. Dobit pre kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije pala je 0,4 procenta, na 50,6 milijardi juana.

Rukovodstvo kompanije je odlučilo da ne deli privremenu dividendu kako bi "očuvalo odgovarajuću fleksibilnost finansiranja", prenosi njujorška agencija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.