Izvor: Beta, 26.Jul.2014, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za dva dana smena pet direktora javnih preduzeća

BEOGRAD, 26. jula 2014. (Beta) - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u naredna dva dana biti smenjeno više od pet direktora javnih preduzeća i najmanje 300 direktora u Elektroprivredi Srbije (EPS).

"Mnogi i dosta njih, mnogi se pominju u medijima. Ići će njihova razrešenja na sednicu vlade, a novi će doći konkursom. Ne bih da se izjašnjavam poimence, biće smenjeno više od petoro važnih i moćnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << direktora. Smenjujemo one koji su postigli loše rezultate", kazao je Vučić u intervjuu za dnevni list "Kurir" od subote.

On je rekao da je Vlada Srbije ispunila deset od 11 stvari koje je izneo u svom ekspozeu.

"Od 11 stvari koje sam rekao u ekspozeu, deset smo ispunili. Samo jednu nismo, a to je smanjenje plata u javnom sektoru. Ispunjeno je 92 odsto plana i to uprkos poplavama koje su nas pogodile i čije su posledice razorne po ekonomiju - oduzimaju nam jedan odsto BDP-a, smanjuju rast, uvode nas u recesiju", dodao je premijer.

O novom Zakonu o radu, Vučić je naveo da zbog donošenja tog zakona u narednih sedam godina neći biti 350.000 otkaza.

"Evo, ja vam kažem, u narednih sedam godina neće biti 350.000 otkaza. Ljudi ne razumeju da u ovoj zemlji moraju da se ponašaju tržišno, što mi je čak i (nemačka kancelarka) Angela Merkel više puta ponovila - tržište, konkurencija, takmičenje", rekao Vučić.

Kako je objasnio, čitava vlada je angažovana na pronalaženju strateškog partnera za Železaru u Smederevu, i izrazio nadu da će se naći rešenje u narednih nekoliko nedelja.

"Cela vlada je angažovana na pronalaženju strateškog partnera za Smederevo, iako je postojala ideja da treba da pogasimo sve i da damo otpremninu radnicima, moja je ideja bila da nadjemo rešenje. Nadam se da ćemo naći rešenje u narednih nekoliko dana i nedelja", naveo je predsednik Vlade Srbije.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić najavio otpuštanje najmanje 300 direktora

Izvor: NaDlanu.com, 26.Jul.2014

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u naredna dva dana biti smenjeno više od pet direktora javnih preduzeća i najmanje 300 direktora u Elektroprivredi Srbije (EPS)...- Mnogi i dosta njih, mnogi se pominju u medijima. Ići će njihova razrešenja na sednicu vlade, a novi će doći konkursom....

Nastavak na NaDlanu.com...

Vreme je da se probudimo

Izvor: Beta, 27.Jul.2014, 09:03

BEOGRAD, 27. jula 2014. (Beta) - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izrazio je uverenje da će na kraju mandata vlade mnogi koji je kritikuju morati da priznaju da je ona obavila veliki posao za Srbiju..."Danas, možda prvi put u savremenoj srpskoj politici, imamo jasan plan za uspostavljanje stabilne...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.