Za dan otkriveno 47 slučajeva krađe struje

Izvor: B92, 12.Feb.2016, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za dan otkriveno 47 slučajeva krađe struje

Monteri EPS Distribucije samo u jednom danu otkrili su 47 slučajeva neovlašćene potrošnje električne energije u ukupno 189 kontrola na području Niša i Zlatibora

U saradnji sa niškom policijom otkrivena je i uhapšena tročlana kriminalna grupa.

Članovi te grupe osumnjičeni su za ugradnju limitatora u električno brojilo kojim se umanjuje potrošnja za više od 70 odsto, navode u EPS-u.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Tročlana grup, među kojima je i jedna žena, uhvaćena je prilikom nedozvoljene manipulacije na mernom mestu, a prilikom pretresa, s obzirom na to da ih niška policija već duže vreme prati, otkrivene su obeležene novčanice u iznosu od 600 evra.

Uhapšeni počinioci nisu radnici niške distribucije, piše u saopštenju.

Pri hapšenju osumnjičenih zatečene su blanko olovne plombe, gumirana klješta za utiskivanje državnog žiga i uređaj koji su koristili za vraćanje stanja na indukcionim brojilima.

Na području Zlatibora otkrivena je neovlašćena potrošnja 757.787 kilovat-sati u vrednosti od oko 11 miliona dinara. Reč je o 12 slučajeva krađe električne energije otkrivenih u ukupno 107 kontrola.

„Monteri EPS-a nastaviće svakodnevno da kontrolišu merna mesta kako bi se sprečila neovlašćena potrošnja električne energije i poštovao Zakon o energetici“, piše u saopštenju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

EPS: Za dan otkriveno 47 slučajeva krađe struje

Izvor: NiskeVesti.rs, 13.Feb.2016, 09:50

Monteri "EPS Distribucije" samo u jednom danu otkrili su 47 slučajeva neovlašćene potrošnje električne energije u ukupno 189 kontrola na području Niša i Zlatibora, a u saradnji sa niškom policijom otkrivena je i uhapšena tročlana kriminalna grupa.. . Članovi te grupe osumnjičeni su za ugradnju...

Nastavak na NiskeVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.