Vujović: Situacija u EPS-u bolja nego ranije

Izvor: Mondo, 28.Sep.2016, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujović: Situacija u EPS-u bolja nego ranije

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da je situacija u EPS-u danas mnogo bolja nego pre četiri meseca, i da je kompanija poboljšala naplatu potraživanja i da smanjuje gubitke.

Foto: Ilustracija

Vujović je  gostujući na RTS-u, rekao da očekuje kvalitetnije upravljanje u EPS-u, kao i da sam EPS postane efikasniji, da investira u obnovljive izvore energije kako bi postao kompanija koja će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << atraktivna i stranim investitorima na duži rok.

Na pitanje kako će se, nakon poskupljenja struje od 1. oktobra, kontrolisati da taj novac ne ode na potrošnju i plate u EPS-u, ministar je odgovorio da se to rešava kvalitetnim upravljanjem u samom preduzeću.

"Postoji kredit Evropske banke za obnovu i razvoj od 200 miliona evra koji se sada približava stanju da može da bude povučen, a to je pretpostavljalo određene promene u kvalitetu, strukturi i broju menadžera u EPS-u", naveo je Vujović.

EPS je godinama ranije, kako je dodao, imao logiku da bude na pozitivnoj nuli, da ne treba da ostavi previše viška, da ne treba da uplaćuje neke velike dividende državi, što su neka druga javna preduzeća radila.

"Očekujem da EPS bude jedno javno preduzeće koje će ne samo biti konkurentno na svetskom nivou, nego koje će biti atraktivno za buduće investitore", istakao je.

Upitan koliko će biti poskupljenje struje u sledećoj godini, Vujović je rekao da će sve stare računice biti predmet preispitivanja kao što su predmet periodičnog preispitivanja i sve druge fiksne veličine koje uređuje država.

"To je dobra praksa sa kojom ćemo nastaviti", kazao je ministar, dodajući da je ta procedura ove godine rezultirala minimalnim povećanjem cena struje.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

"EPS godinama imao logiku pozitivne nule"

Izvor: B92, 28.Sep.2016

Ministar finansija Dušan Vujović kaže da je situacija u EPS-u mnogo bolja nego pre četiri meseca, i da je poboljšana naplata potraživanja i smanjuju se gubici.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.