Traže od Srbije dve milijarde evra i besplatnu struju?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2014, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traže od Srbije dve milijarde evra i besplatnu struju?

Hrvatska od Srbije traži dve milijarde evra na ime duga po osnovu ulaganja u termoelektranu "Nikola Tesla" (TENT) u Obrenovcvu i Zagreb će uskoro i zvanično pokrenuti to pitanje, pišu Novosti.

List navodi da je dobio potvrdu o tome od jednog od direktora u Hrvatskoj elektroprivredi.

Hrvatska strana poziva se na ulaganja u TENT pre raspada Jugoslavije, dodaje list i navodi da Zagreb namerava da od Beograda traži i besplatnu struju za godišnju potrošnju Hrvatske.

U Vladi Srbije i EPS nisu hteli da komentarišu ove zahteve Zagreba, a nezvanično kažu da je reč o političkom pitanju koje se otvara za tamošnju partijsku upotrebu.
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatska traži od Srbije dve milijarde evra i besplatnu struju?

Izvor: Radio 021, 28.Avg.2014

Hrvatska od Srbije traži dve milijarde evra na ime duga po osnovu ulaganja u termoelektranu "Nikola Tesla" (TENT) u Obrenovcvu i Zagreb će uskoro i zvanično pokrenuti to pitanje, pišu Novosti...List navodi da je dobio potvrdu o tome od jednog od direktora u Hrvatskoj elektroprivredi...Hrvatska strana...

Nastavak na Radio 021...

HEP: Ulagali u TENT, dajte 2 mlrd.€

Izvor: B92, 28.Avg.2014

Hrvatska elektroprivreda će od Elektroprivrede Srbije tražiti dve milijarde evra na ime duga za ulaganje u TE Nikola Tesla u Obrenovcu, piše Poslovni dnevnik...Naime, HEP od EPS-a na osnovu predratnog ulaganja u TENT potražuje oko 120 mioliona evra i 22 teravata sati električne energije. Kada se...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.