Svetska banka: Srbijagas, EPS i Putevi mogli bi više da doprinesu budžetu

Izvor: Blic, 04.Mar.2015, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetska banka: Srbijagas, EPS i Putevi mogli bi više da doprinesu budžetu

Šef Kancelarije Svetske banke u Srbiji Toni Verheijen učestvovao je na panelu Biznis foruma na Kopaoniku i poručio da će finansijska konsolidacija u Srbiji imati smisao samo ako dovede do ekonomskog rasta koji će doprinositi smanjenju siromaštva.

Uskoro će Svetska banka objaviti analizu problematičnih oblasti u Srbiji i načinima kako da se one poboljšaju.

- Slažem sa premijerom Srbije da nema dovoljno infrastrukturnih projekata kako bi se iskoristile raspoložive >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << investicije. Nisu dovoljno iskorišćene šanse za razvoj poljoprivrede u Srbiji i nekoliko većih javnih preduzeća u Srbiji poput Srbijagasa, Elekroprivrede Srbije i Puteva Srbije mogu da doprinesu boljem stanju u javnim finansijama, umesto da koštaju državu. Ona upravo treba da ih osnaži i tako privuče strane investicije - rekao je Toni Verheijen.
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.