Staklari preti isključenje struje

Izvor: RTS, 05.Avg.2015, 04:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Staklari preti isključenje struje

Paraćinska staklara, do kraja jula, nije platila dogovorenu ratu duga za struju, tako da 1. septembra može da očekuje isključenje struje, potvrdili su u EPS-u. I dok nadležni proveravaju razloge zašto uplata nije legla, u Staklari ćute. Iz kabineta direktora poručuju da se neće oglašavati do petka, a sindikalni predstavnici da neće davati izjave narednih sedam dana.
Paraćinska Staklara duguje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za struju 250 miliona dinara, a pre nedelju dana, rukovodstvo fabrike uveravalo je da je novac obezbeđen. U EPS-u za RTS kažu da sa ministarstvima eneregetike i finasija proveravaju razloge neplaćanja.

"Ako se utvrdi da nema opravdanih razloga za to što Staklara nije uplatila deo duga, EPS će preduzeti mere koje su ranije dogovorene sa rukovodstvom Staklare. Podsećamo, 17. jula je dogovoreno da preduzeće uplati deo duga do kraja jula, a u suprotnom, sledi postupak kojim će 1. septembra Staklari biti isključena električna energija", navodi EPS.
Iz Vlade poručuju da neće odustati od namere da uvedu red u naplati struje i drugih eneregenata.
"Država je ozbiljno rešena da uvede red u toj oblasti. Nije nama poenta da isključujemo, nama je poenta da naplaćujemo potraživanja. Sva preduzeća koja imaju dugove prema EPS-u da se jave 'EPS Snabdevanju' i da uđu u regulisanje svojih zaostalih obaveza, jer je to jedini način kako će moći da izbegnu dalju obustavu električne energije", poručuje ministar energetike Aleksandar Antić. 
Od 2012. godine paraćinska Staklara je u vlasništu bugarskog konzorcijuma "Glas Industri", čiji je većinski vlasnik bankar Cvetan Vasilev.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.