PONOVO NEVREME U SRBIJI: U Brusu ugroženo 600 ljudi!

Izvor: Press, 31.Jan.2015, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PONOVO NEVREME U SRBIJI: U Brusu ugroženo 600 ljudi!

OGROMNO olujno nevreme koje je zadesilo teritoriju opštine Brus i istočne padine Kopaonika ostavilo je pustoš. Oko 600 meštana sela Krive Reke i okolnih zaoseka u subotu nije imalo struju, a ekipe EPS – a su na ekstremnim uslovima po vetru i vejavici, na nadmorskim visinama od oko 1.000 metara pokušavali da poprave dalekovode i mrežu.
Najkritičnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je u selu Kriva Reka na oko 26 kilometara od Brusa. Na svakom koraku se u razuđenom mestašcetu vidi pustoš. Srušena stabla su preprečila put u više pravaca. 



- Meni je 70 godina i ne pamtim ovakvu oluju, nosila je crepove, rušila drveće, nismo mogli sve do sitnih sati u subotu da izađemo na ulicu - svedoči za “Novosti” Radimir Trifunović, meštanin Krive Reke.

Starosedelac Radivoje Milosavljević priča nam da je snežno vreme praćeno jakim udarima vetra krenulo još u petak, da bi po mraku čuo lomljavu crepova.

- Posledice vremena su ogromne – ističe za “Novosti” Slobodan Vidojević, predsednik opštine Brus. - Neposredno je ugroženo oko 600 ljudi. Povređenih, na sreću, nema, pričinjena je šteta na stambenim objektima i na infrastrukturi EPS. Bez napajanja električne energije su ostali meštani Krive Reke i delovi sela prema Šošićima i Batutima. Komisije su na terenu i utvrđuju štetu. Reagujemo gde je najkritičnije.
U IVANjICI 111 DOMAĆINSTAVA BEZ STRUJE
Zbog olujnog vetra koji je sinoć duvao na području ivanjičke opštine i pokidao dalekovode veliki broj potrošača ostao je bez struje, a trenutno napajanje nema 111 kupaca, potvrdio je Tanjugu direktor tamošnje Elektrodistribucije Ivan Stanić.
On je izrazio očekivanje da će svi kvarovi u toku dana biti otklonjeni i da će potrošači do večeras imati uredno snabdevanje električnom energijom.
"Sada imamo problema na tri trafostanice i niskonaponskoj mreži, ali je situacija mnogo bolja nego sinoć i jutros", rekao je Stanić.
On je precizirao da su bez struje, pored Ivanjice, bila sela Bele Vode, Kovilje, Osonica, Luke, Opaljenik, ali je, u međuvremenu, veliki deo kvarova otklonjen.
"Naše ekipe su neprestano na terenu, trenutno imamo probleme u Bratljevu jer su havarije nastale na niskonaponskoj mreži, jutros je bez električne energije bilo oko 500 domaćinstava", rekao je Stanić i dodao da se situacija promenila tako da je taj broj 111.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.