POMOZIMO: Bolesnoj devojci iz Buđanovaca isekli struju!

Izvor: Kurir, 31.Jul.2015, 06:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POMOZIMO: Bolesnoj devojci iz Buđanovaca isekli struju!

Sandra Ljubinković (25) ostala bez osnovnih uslova za život

RUMA - Porodici Ljubinković iz Buđanovaca kod Rume, čija se bolesna ćerka Sandra (25) već sedam godina bori za život, po nalogu EPS isključena je struja, pa devojka sada nema ni minimalne uslove za lečenje.

Inače, Sandri specijalisti već sedam godina ne uspevaju da ustanove od čega tačno boluje. Iscrpljena od lekova i skoro nepokretna, devojka živi u teškim materijalnim uslovima, a donedavno >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << joj je bilo uskraćeno i banjsko lečenje.

- Tek što smo se uz pomoć medija izborili da ode u banju i taman nakon što se tamo malo oporavila, isključe nam struju. Skoro svu hranu iz zamrzivača samo morali da bacimo. Sandri je skočio pritisak i pije 10 miligrama „bensedina“ ujutro i uveče. Jede hleb potopljen u vodu sa šećerom - priča njen otac Đorđe Ljubinković.

Njegova supruga boluje od epilepsije, a on je, kaže, posle 15 godina rada u trgovinskom preduzeću ostao bez posla.

- Sada smo socijalni slučajevi i očigledno prepušteni sami sebi - kaže Đorđe.

Muke porodice počinju 2008, kada je Sandri, tada učenici završne godine gimnazije, pozlilo, da bi joj na Odeljenju neurologije Pokrajinske bolnice u Novom Sadu ustanovili meningitis. Devojka je od tada bila pet puta po 21 dan na bolničkim ispitivanjima u Pokrajinskoj bolnici.

(M. L.)
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.