Obradović ostaje na čelu EPS-a

Izvor: Prva.rs, 02.Okt.2014, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović ostaje na čelu EPS-a

Odlukom Vlade Srbije da Aleksandru Obradoviću poveri četvorogodišnji mandat direktora EPS-a potvrđena je odlučnost da nastavak reformi u EPS-u sprovede profesionalni menadžer sa izuzetnom biografijom i priznatim poslovnim rezultatima, saopštio je EPS.

Obradović je izabran na javnom konkursu u veoma jakoj konkurenciji među više od 70 kandidata. Taj konkurs je raspisan još u julu prošle godine i produžavan je kako bi se pružila šansa najboljim kandidatima da >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << se na vreme pripreme za trku za mesto prvog čoveka najvećeg javnog preduzeća u Srbiji.

Na mesto v. d. direktora EPS-a Obradović je prvi put izabran 6. septembra 2012. godine, a potom mu je mandat produžavan u još dva navrata.
"Obradovićeva biografija potvrđuje da je reč o iskusnom profesionalnom menadžeru. On je bio regonalni direktor ČEZ-a, najprofitabilnije evropske elektroprivrede, dok je u konsultantskoj kući "Artur D"Litl" vodio restrukturiranja mnogih evropskih kompanija, a u francuskom Lafaržu bavio se poslovima strategije i investicija", navodi se u saopštenju EPS-a.

U Pragu je završio studije ekonomije i biznisa na Univerzitetu "Anglo-amerikan", dok je master studije završio na Univerzitetu u Pitsburgu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Tokom dve godine u EPS-u, Obradović je uspeo da unapredi poslovanje i da posle niza godina negativnog poslovanja EPS 2013. godinu završi kao druga najprofitabilnija kompanija u Srbiji.

Pod njegovim vođstvom EPS se uspešno izborio sa dva talasa otvaranja tržišta električne energije i uspeo je da zadrži čak 97 odsto tržišta i time dokaže da je pouzdan partner privredi Srbije.

Osnivanjem "EPS Snabdevanja", u julu prošle godine, i razdvajanjem delatnosti snabdevanja od distribucije, što je bio uslov za liberalizaciju tržišta, novi, a stari direktor EPS-a ispoštovao je Zakon o energetici, Ugovor o Energetskoj zajednici Jugoistočne Evrope i obaveze Srbije na putu pridruživanja Evropskoj uniji.

Uprkos snažnim opstrukcijama dok je bio v.d. direktora, Obradović je započeo proces korporativizacije EPS-a i u narednom periodu ovaj proces biće nastavljen kako bi EPS konačno postao efikasna i profitabilna kompanija.

Cilj je da se ujednačavanjem poslovnih procesa, integracijom sistema, profesionalizacijom menadžmenta i nastavkom reformi uvede jedinstveno upravljanje kako bi se otklonile sve neefikasnosti, smanjio broj direktora i administracije, ostvarile uštede i uveo red u EPS, navedeno je u saopštenju.
Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Aleksandar Obradović izabran za direktora EPS-a

Izvor: Beta OMS, 02.Okt.2014

Vlada Srbije imenovala direktora „Elektroprivrede Srbije“ Vlada Srbije je na današnjoj sednici imenovala Aleksandra Obradovića za direktora Javnog preduzeća „Elektroprivreda Srbije“. Odlukom Vlade Srbije da Aleksandru Obradoviću poveri četvorogodišnji mandat direktora „Elektroprivrede...

Nastavak na Beta OMS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.