Obradović ostaje na čelu EPS-a

Izvor: RTS, 02.Okt.2014, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović ostaje na čelu EPS-a

Vlada Srbije imenovala je Aleksandra Obradovića za direktora Javnog preduzeća Elektroprivreda Srbije. Obradović će tu dužnost obavljati naredne četiri godine, rečeno je Tanjugu u Vladi.

Odlukom Vlade Srbije da Aleksandru Obradoviću poveri četvorogodišnji mandat direktora EPS-a potvrđena je odlučnost da nastavak reformi u EPS-u sprovede profesionalni menadžer sa izuzetnom biografijom i priznatim poslovnim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rezultatima, saopštio je EPS, prenosi Tanjug.

Obradović je izabran na javnom konkursu u veoma jakoj konkurenciji među više od 70 kandidata. Taj konkurs je raspisan još u julu prošle godine i produžavan je kako bi se pružila šansa najboljim kandidatima da se na vreme pripreme za trku za mesto prvog čoveka najvećeg javnog preduzeća u Srbiji.

Na mesto v. d. direktora EPS-a Obradović je prvi put izabran 6. septembra 2012. godine, a potom mu je mandat produžavan u još dva navrata.

"Obradovićeva biografija potvrđuje da je reč o iskusnom profesionalnom menadžeru. On je bio regonalni direktor ČEZ-a, najprofitabilnije evropske elektroprivrede, dok je u konsultantskoj kući "Artur D' Litl" vodio restrukturiranja mnogih evropskih kompanija, a u francuskom Lafaržu bavio se poslovima strategije i investicija", navodi se u saopštenju EPS-a.

U Pragu je završio studije ekonomije i biznisa na Univerzitetu "Anglo-amerikan", dok je master studije završio na Univerzitetu u Pitsburgu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Tokom dve godine u EPS-u, Obradović je uspeo da unapredi poslovanje i da posle niza godina negativnog poslovanja EPS 2013. godinu završi kao druga najprofitabilnija kompanija u Srbiji.

Pod njegovim vođstvom EPS se uspešno izborio sa dva talasa otvaranja tržišta električne energije i uspeo je da zadrži čak 97 odsto tržišta i time dokaže da je pouzdan partner privredi Srbije.

Osnivanjem "EPS Snabdevanja", u julu prošle godine, i razdvajanjem delatnosti snabdevanja od distribucije, što je bio uslov za liberalizaciju tržišta, novi, a stari direktor EPS-a ispoštovao je Zakon o energetici, Ugovor o Energetskoj zajednici Jugoistočne Evrope i obaveze Srbije na putu pridruživanja Evropskoj uniji.

Dok je bio v. d. direktora, Obradović je započeo proces korporativizacije EPS-a i u narednom periodu ovaj proces biće nastavljen kako bi EPS konačno postao efikasna i profitabilna kompanija.

Cilj je da se ujednačavanjem poslovnih procesa, integracijom sistema, profesionalizacijom menadžmenta i nastavkom reformi uvede jedinstveno upravljanje kako bi se otklonile sve neefikasnosti, smanjio broj direktora i administracije, ostvarile uštede i uveo red u EPS, navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obradović ostaje na čelu EPS-a

Izvor: Prva.rs, 02.Okt.2014

Odlukom Vlade Srbije da Aleksandru Obradoviću poveri četvorogodišnji mandat direktora EPS-a potvrđena je odlučnost da nastavak reformi u EPS-u sprovede profesionalni menadžer sa izuzetnom biografijom i priznatim poslovnim rezultatima, saopštio je EPS.. .Obradović je izabran na javnom konkursu...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.