Obradović najavio zapošljavanje u EPS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2014, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović najavio zapošljavanje u EPS

Elektroprivreda Srbije (EPS) će u procesu promene organizacije, zapošljavati u proizvodnom sektoru, a ne samo otpuštati višak, najavio je danas vršilac dužnosti direktora EPS-a, Aleksandar Obradović.

On je u Lazarevcu, prilikom potpisivanja ugovora o prelasku dela proizvodnih radnika iz preduzeća "Kolubara usluge" u Rudarski basen "Kolubara", rekao da je i taj čin jasan signal da organizacione promene ne znače >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << samo otpuštanje.

Ugovor o radu danas je potpisalo 80 radnika "Kolubara usluga", a ukupno se iz tog preduzeća koje je iz RB "Kolubara" izdvojeno 2005.

godine, u bivšu kompaniju vratilo 1.399 ljudi.

"Prosec korporativizacije znači da EPS mora da posluje efikasnije i profitabilnije. Analaze organizacione šeme su pokazale da nedostaju radnici u produktivnom delu: rudarstvu, proizvodnji i distribuciji električne energije", rekao je Obradović.

Promena organizacije koja dolazi obuhvatiće i rešenje problema viškova u neproduktivnom delu, ali u saradnji sa sindikatima i na transparentan način.

"Svi moramo da imamo jedan zajednički cilj: da EPS posluje uspešnije i bolje od 1. janura 2015. EPS će biti potpuno na tržištu jer će i domaćinstva moći da biraju snabdevača strujom", rekao je Obradović.

Dodao je da će EPS-u trebati podrška Vlade Srbije da se "odbrani rudarski sektor" jer je EU ne želi razvoj rudarstva i proizvodnje struje iz lignita.

"Zato nam je potrebna podrška Vlade da se rudarski sektor odbrani", kazao je Obradović i dodao da EPS, da bi dobio podršku, mora da dokaže da je efikasan u poslovanju i da proizvodi struju po najnižoj mogućoj ceni i posluje profitabilno", rekao je Obradović.

Direktor RB "Kolubara" Milorad Grčić je kazao da su radnici "Kolubara usluga" potpisali ugovore o radu na dve godine, a potom će dobiti ugovore na neodređeno vreme.

On je istakao da su ti radnici neophodni procesu proizvodnje i dodao da ta kompanija ima manjak zaposlenih u proizvodnji zbog odlaska oko stotinu ljudi u penziju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EPS će otpuštati ali i zapošljavati

Izvor: B92, 01.Sep.2014

EPS će u procesu promene organizacije, zapošljavati u proizvodnom sektoru, a ne samo otpuštati višak, najavio je vršilac dužnosti direktora Aleksandar Obradović..On je u Lazarevcu, prilikom potpisivanja ugovora o prelasku dela proizvodnih radnika iz preduzeća "Kolubara usluge" u Rudarski basen...

Nastavak na B92...

Obradović:EPS će zapošljavati u proizvodnji struje

Izvor: Blic, 01.Sep.2014

Elektroprivreda Srbije (EPS) će u procesu promene organizacije, zapošljavati u proizvodnom sektoru, a ne samo otpuštati višak, najavio je danas vršilac dužnosti direktora EPS-a, Aleksandar Obradović...On je u Lazarevcu, prilikom potpisivanja ugovora o prelasku dela proizvodnih radnika iz preduzeća...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.