Novi vlasnik ne mora EPS-u da plati dug starog

Izvor: B92, 17.Maj.2016, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Novi vlasnik ne mora EPS-u da plati dug starog"

Beograd -- Kompanija Elektroprivreda Srbije nema zakonskog osnova da traži od vlasnika naplatu dugova prethodnog korisnika, kaže direktor Agencije za restituciju.

Direktor Agencije za restituciju Strahinja Sekulić izjavio je da nema zakonskog osnova da EPS traži od vlasnika kojem je vraćena imovina naplatu dugova prethodnog korisnika.

Povodom slučaja porodica Stepanović iz Beograda koja je restitucijom dobila nekretninu "punu" neplaćenih računa, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sekulić je kazao da EPS može da se ugleda na Infostan koji je za razliku od njih tužio prethodnog vlasnika za naplatu duga.

"Ne može neko ko nije živeo i koristio u jednom stanu da plati dug nekog drugog, to je prosta stvar", rekao je Sekulić.

Na pitanje ko će naterati EPS da postupi po zakonu, Sekulić je kazao- jedino sud.

Podsetimo, prethodni korisnici spornog stana su se odselili u Francusku, a EPS porodici Stepanović, kako tvrde, neće da uključi struju dok ne plate dug.

Porodica Radmile Stepanović dobila je taj stan prošle godine, posle više od pola veka, ali s podrumom su došli i - računi od 2,2 miliona dinara. Samo za jednu, od ukupno tri manje prostorije, dug je 800.000 dinara. Napravili su ih raniji stanari. Iako su uspeli da se reše starih računa za ostale komunalije, struju ne mogu ponovo da uključe dok ne plate 300.000 dinara.
Pogledaj vesti o: Restitucija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.