Nevreme ugasilo blok A2 TE Kostolac

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jul.2014, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevreme ugasilo blok A2 TE "Kostolac"

"Nevreme sa jakom kišom i elektroenergetskim pražnjenjem, koje je počelo 30. jula u 22 sata ne prestaje nad Kostolcem i okolinom. Ugroženi su svi vitalni objekti Privrednog društva „Termoelektrane i kopova Kostolac“, ali i grada Kostolca i okolnih naselja. Voda posebno ugrožava kop „Drmno“, na kome je od 23. jula, nakon nevremena, pod vodom zapadni deo ugljenog sistema", saopštila je Elektroprivreda Srbije.

Bujice koje se slivaju sa okolnih brda ugrozile su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rad i Termoelektrane „Kostolac A“, tako da je od jutros van pogona blok A2.

"U borbi sa nevremenom velika drama odvija se na kopu „Drmno“, jer nije ugrožen samo potopljeni deo kopa, već se borba vodi sa bujicama koje nose delove etaža ugrožavajući rudarsku mehanizaciju na svim delovima kopa. Posebno je teško na najnižim tačkama kopa i ugljenog sistema, kao i na odlagalištu. Mehanizacija je gotovo neupotrebljiva u ovom momentu i nemoguće je koristiti puteve u kopu koje je bujica prosekla stvorivši kanjone" kaže se u saopštenju.

Ovakvo nevreme ne pamti se u Kostolcu, jer je za samo deset dana palo više od 200 litara kiše po kvadratnom metru, a nepogoda se ne smiruje. Intenzitet padavina ne jenjava i nemoguće je dati prognozu za naredni period. Bezbednost ljudi je podignuta na najviši nivo i u svim ugroženim delovima zaposleni koji su uspeli da se probiju do radnog mesta rade na sanaciji i sprečavaju veće štete. Još od 23. jula na snazi je naredba o vanrednom stanju u PD „TE-KO Kostolac“ i preduzete su mere za rad u teškoj elementarnoj nepogodi.
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ugrožen rad TE Kostolac

Izvor: Danas, 01.Avg.2014, 00:44

Nevreme sa jakom kišom i grmljavinom, koje je počelo u sredu pred ponoć, nije ni juče prestajalo nad Kostolcem i okolinom. Ugroženi su svi vitalni objekti Privrednog društva „Termoelektrane i kopova Kostolac“, ali i grada Kostolca i okolnih naselja. Voda posebno ugrožava kop „Drmno“, na...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.