Na tender EPS-a za brojila stigle četiri ponude

Izvor: RTS, 01.Apr.2015, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na tender EPS-a za brojila stigle četiri ponude

Na tender Elektroprivrede Srbije za nabavku mernih sistema i brojila sa daljinskim očitavanjem stigle su četiri ponude, objavilo je to preduzeće.
Kako se navodi u saopštenju, radi se o ponudama renomiranih evropskih kompanija, a od toga tri uz učešće domaćih kompanija, a ponuđene cene su niže od očekivanih i procenjivanih.
Vrednosti tih ponuda saopštene su javno na otvaranju, kojem su prisustvovala >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 22 predstavnika ponuđača. Konačna odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača biće doneta posle analize i stručne ocene ponuda koju će uraditi Tenderska komisija.
Pored pametnih brojila nabavka uključuje i isporuku hardvera i softvera, uređaja za komunikacije, aplikacija i pružanje usluga za integraciju sistema i obuku.
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Evropska investiciona banka (EIB) odobrile su EPS-u zajmove od po 40 miliona evra za realizaciju projekta za nabavku informatičke i merne infrastrukture.
Prema ranijim informacijama iz EPS-a, planirana je nabavka oko 250.000 brojila za domaćinstva i 7.000 mernih sistema za velike potrošače.
U Srbiji postoji oko 3,5 miliona brojila za električnu energiju.
Kako je istakao EPS, svu dokumentaciju, procedure, postupke i odgovore na pitanja nadgleda i odobrava EBRD, a ceo tenderski postupak sprovodi se strogo po pravilima te međunarodne banke.
Tender je objavljen 15. decembra 2014. godine, a tendersku dokumentaciju je otkupilo 39 firmi, od toga 20 domaćih.
Novi "pametni" merni sistem sa daljinskim očitavanjem brojila doprineće poboljšanju efikasnosti, punoj kontroli protoka energije, kvalitetnijoj usluzi kupcima na komercijalnom i javnom snabdevanju, smanjenju gubitaka i poboljšanu naplatu struje.
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Stigle 4 ponude za pametna brojila

Izvor: B92, 01.Apr.2015

Na tender Elektroprivrede Srbije za nabavku mernih sistema i brojila sa daljinskim očitavanjem stigle su četiri ponude, objavilo danas to javno preduzeće...Kako se navodi u saopštenju, radi se o ponudama renomiranih evropskih kompanija, a od toga tri uz učešće domaćih kompanija, a ponuđene cene...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.