NAPAD U VELIKOM TRNOVCU: Radnici EPS završili u bolnici, napadač nije priveden!

Izvor: Kurir, 01.Avg.2014, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAPAD U VELIKOM TRNOVCU: Radnici EPS završili u bolnici, napadač nije priveden!

Četvorici radnika EPS napadač je polomio vetrobran i krov na automobilu kojim su došli da isključe domaćinstva koja su se nelegalno priključila na elektro mrežu, pa su radnici zbog straha i stresa završili na bolovanju

VRANJE - Elisa Salihi iz Velikog Trnovca, u četvrtak je u centru tog sela, oko podneva fizički nasrnuo na dežurnu ekipu vranjske „Elektrodistribucije“.

- U tom napadu Salihi je metalnom šipkom dvojici naših radnika naneo lake telesne >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << povrede, a sa više udaraca oštetio je službeni automobil „jugo“ u kome su bili članovi naše ekipe – potvrđeno je u „Elektrodistribuciji“.

U ovom napadu povrede su zadobili meštani Burim i Adnan Ljatifi, dok su bez povreda prošli Gzim Hasani iz Velikog Trnovca i Rejan Behljulji iz Lučana, pošto su uspeli da umaknu razbesnelom napadaču.

Povredjeni radnici su prebačeni u bujanovački Zdravstveni centar gde im je ukazana lekarska pomoć.

Salihi je, bio bespravno priključen na električnu mrežu, a radnici su imali nalog da isključe njega i druge „divlje“ potrošače.

Napadač je na radnike nasrnuo metalnom šipkom kada su oni, posle obavljenog posla, seli u službeni automobil.

Na mesto incidenta nešto kasnije stigli su policijska patrola i istražni organi.

Iz izvora bliskih policiji saznajemo da do kasno popodne u danu napada napadač Elisa Salihi nije priveden.

U vranjskoj „Elektrodistribuciji“ kažu da tokom dana od policije očekuju više pojedinosti o ovom napadu i privođenje pravdi bahatog napadača koji je sam sebe protivzakonito priključio na električnu mrežu.

- Ovo je ko zna koji po redu napad na naše radnike u Velikom Trnovcu, gde mi inače imamo velike probleme kako sa onima koji su se bespravno, dakle„divlje“ priključili na mrežu, tako i sa neurednim platišama kojih je ovde procentualno najviše u Srbiji, kaže Zoran Knežević, direktor „Elektrodistribucije“.

Knežević  ističe da je na spisku 20 najvećih dužnika za struju uu okrugu čak 12 iz MZ Veliki Trnovac, ali i da se od ukupne količine električne energije koja se isporuči tom selu preko 50 odsto ukrade.

Naime kako je dans javljeno četvoro zaposlenih u “Elektordistribuciji” u Vranju napadnuti su u selu Veliki Trnovac prilikom pokušaja da isključe ilegalno priključenje na elektromrežu.

Prema podacima "Elektrodistribucije" u Vranju, ovo je učestala pojava prilikom intervencije na teritoriji Bujanovca i Preševa, što stvara ogromne probleme, a najveća dugovanja za neplaćenu struju u Pčinjskom okrugu su upravo iz ove dve opštine.

Balkanski magacin droge

Podesetimo, Albansko selo Veliki Trnovac ima odličan geografski položaj i nalazi se u neposrednoj blizini granica s Bugarskom, Makedonijom, Kosovom i Albanijom. Zbog toga se u njega sliva veliki deo heroina iz Pakistana, Avganistana, Irana i Turske. Iz Trnovca se godišnje distribuira više desetina tona prepakovanog heroina i oružje, a dva glavna krijumčarska koridora su preko Albanije i Crne Gore ka Italiji i preko Srbije ka zapadnoevropskim zemljama.

Italijanski Centar za borbu protiv mafije (DIA) je pre nekoliko godina obelodanio da se švercom droge bavi oko 6.000 Albanaca iz ovog dela Srbije.

Meštani Velikog Trnovca su rodbinski povezani, tako da među njima nije bilo moguće da se ubaci neki policijski doušnik. Tamo se organizuju i seoske straže na strateškim mestima, tako da Albanci u svakom trenutku vide ko im dolazi u „goste“.

Veliki Trnovac je rodno mesto Ridvana Ćazimija - poznatijeg kao komandant Leši, vođe takozvane Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca, koji je ubijen 24. maja 2001. godine.

( Južne vesti/EPK/Okradio)

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Metalnim šipkama napali radnike EPS-a: Šiptari u Velikom Trnovcu krali struju pa rešili da se odbrane nasiljem!

Izvor: NaDlanu.com, 01.Avg.2014

Jedan od meštana Trnovca metalnom šipkom je polomio vetrobran i krov na automobilu u kome su radnici bili na terenu, a prema rečima Zorana Kneževića, direktora Elektrodistribucije u Vranju, ljudi su zbog pretrpljenog straha i stresa od danas na bolovanju ..Četvoro zaposlenih u “Elektordistribuciji”...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.