Izvor: S media, 19.Sep.2012, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić: Vučić ne radi protiv SPS

Upitan da prokomentariše preispitivanje privatizacija Srbijagasa, EPS-a i Galenike, koje se ne nalaze na spisku EU, a u koje su bili uključeni kadrovi SPS-a, ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić ocenjuje:

"Ne verujem da Vučić to radi namerno, ali imam utisak da se u prvi plan stavljaju kadrovi SPS-a. Mislim da je to slučajno ispalo. Ipak, kad je reč o našim kadrovima, siguran sam da nije bilo mahinacija".

Mrkonjić je u emisiji "Kažiprst" >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na B92 rekao da nije o tome razgovarao sa Vučićem. "Vučić i ja smo dugogodišnji drugovi i tu nema problema. Vidim da on sa Ivicom dobro sarađuje i nisam imao potrebe da razgovaram sa njim", dodao je on.

Mrkonjić je rekao da je "borba protiv korupcije kampanjska, ako se radi samo zbog udara na socijaliste".

"Ne možete očekivati da vlada za dva meseca reši sve probleme", dodao je on.

Mrkonjić: Spreman sam da odem u zatvor za sve što kažem

Upitan da kaže na koga je mislio kada je nedavno izjavio da Vlada hapšenjima neće građanima doneti boljitak, Mrkonjić je rekao da "nije mislio ni na koga".

"Nikad u životu se nisam plašio ničega. Korupcija je opasna stvar i to svi znamo. Prethodna vlada je bila uspešna u tome. Ja sam spreman da odem u zatvor za sve što kažem", naglasio je on.

Mrkonjić je negirao pisanje medija da je šefica njegovog kabineta dovedena u vezu sa mahinacijama oko izdavanja međunarodnih dozvola. Takođe, demantovao je i da je vršen politički pritisak da se taj proces stopira.

"Međunarodne dozvole su najzad uređene. To je bilo pogodno tlo za korupciju. Sada toga nema, jer smo napravili dovoljan broj dozvola. U Ministarstvu je bila komisija da ispita taj slučaj i do sada nije bilo prijave na tu temu", rekao je on i istakao da je "on odgovoran za sve što se dešava u Ministarstvu saobraćaja".

(B92)

Foto: Beta
Pogledaj vesti o: EPS,   Evropska Unija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.