Komunalci nadmudrili EPS: “Vodovodu” isključena struja, ali je uredno pozajmljuju od “Toplane”

Izvor: Blic, 30.Okt.2014, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komunalci nadmudrili EPS: “Vodovodu” isključena struja, ali je uredno pozajmljuju od “Toplane”

Novopazarskom “Vodovodu i kanalizaciji” zbog duga od 15 miliona dinara isključena je struja još sredinom jula, ali su se čelnici preduzeća dosetili da se strujom snabdevaju produžnim kablovima iz susedne “Gradske toplane”.

Naime, uprave oba preduzeća nalaze se u istoj zgradi u pešačkoj zoni u Novom Pazaru, pa komšijsko “pozajmljivanje” struje nije bilo preveliki izazov.

Radnici “Vodovoda” su nam potvrdili da je upravna zgrada njihovog preduzeća >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << letos isključena sa elektromreže, ali da su sve do danas imali struju.

- Ne znamo kako, bili su provučeni neki kablovi, da li iz “Toplane” ili iz neke druge zgrade sa kojom se lepimo, to ne znamo, ali smo struju do danas imali. Od jutros smo u mraku - pričaju radnici.

Iako su dugovi “Vodovoda” višemilionski, Elektroprivreda Srbije im je isključila samo upravnu zgradu sa mreže, dok je snabdevanje strujom ostalih pogona uredno kako građani Novog Pazara ne bi ostali bez vode.

Zanimljivo je da je “Vodovod” prošlu godinu završio u plusu od dva miliona dinara, ali deo profita nije usmerio na smanjenje duga za struju.

Direktoru ovog komunalnog preduzeća Hanefiji Brničaninu nije jasno zbog čega se mediji bave time “da li su neki produžni kablovi negde uključeni i gde”.

Na naše pitanje da li u zgradi uprave “Vodovoda” ima struje i kako je to moguće, ako im je ona isključena, odgovorio je:

- Ne znam, u Beogradu sam na sastanku, ali mislim da nema struje.

Direktor “Gradske toplane” Dejan Nićiforović kaže da su “Vodovodu”, kada im je isečena struja, dozvolili da priključi određen broj produžnih kablova u njihove utičnice kako bi mogli da pokrenu kompjutere i normalno rade.

- Međutim, nakon par dana nam je stigla opomena iz EPS-a i mi smo ih isključili. Da li su oni kasnije imali struju i odakle su je nabavljali ne znam, ali znam da sigurno nisu od nas - kaže Nićiforović.
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.