Izabrane firme za ispumpavanje vode sa kopa

Izvor: RTS, 19.Avg.2014, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izabrane firme za ispumpavanje vode sa kopa

Vodu i mulj sa kopa "Tamnava – zapadno polje" ispumpavaće firma "Energotehnika Južna Bačka" iz Novog Sada zajedno sa rumunskom firmom "SC NESS Proiect Europa SRL", rezultat je tendera koji su sproveli EPS i Rudarski basen "Kolubara".

Javno preduzeće "Elektroprivreda Srbije" saopštilo je da se na tender prijavilo sedam ponuđača, a izabrana je ekonomski najpovoljnija ponuda.

Kriterijumi su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bili cena i rok za ispumpavanje, a izabrani ponuđač je po oba ta kriterijuma dao najbolju ponudu.

"Energotehnika Južna Bačka" i rumunska firma "SC NESS Proiect Europa SRL" ponudili su 0,132 evra po kubiku ispumpane vode i mulja i rok od 90 dana za izvršenje posla.

Procenjena ukupna količina vode koju je potrebno ispumpati je 187 miliona kubnih metara. Optimalna brzina ispumpavanja je od 20 do 30 kubnih metara u sekundi, a urađena studija je utvrdila da je moguće ispumpavanje maksimalno 50 kubnih metara u sekundi.

Nakon potpisivanja ugovora teče rok za obezbeđivanje garancija od maksimalno 15 dana. U tom periodu, izabrani ponuđač obaviće pripremni deo posla – prevoz opreme i montažu.

EPS I RB "Kolubara" obezbediće platoe za postavljanje pumpi i rezervne opreme, trase za cevovod, prilazni put i obezbeđenje napona na licu mesta.

Javno vodoprivredno preduzeće "Beogradvode" dalo je saglasnost da se iz kopa "Tamnava – zapadno polje" ispumpava do 50 kubnih metara vode po sekundi, što je bio jedan od preduslova za početak posla.

Ministarstvo nadležno za zaštitu životne sredine dalo je saglasnost na monitoring vanrednog ispitivanja kvaliteta vode, koji je sačinila Agencija za zaštitu životne sredine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Energotehnika ispumpava kop Tamnava

Izvor: B92, 19.Avg.2014

Posao ispumpavanja vode iz kolubarskog kopa ispumpavaće "Energotehnika Južna Bačka" iz Novog Sada i rumunska firma "SC NESS Proiect Europa SRL"...Na tender za ispumpavanje vode i mulja sa kopa "Tamnava-Zapadno polje" se prijavilo sedam ponuđača, a izabrana je ekonomski najpovoljnija ponuda, navodi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.