Izvor: MC Bor, 10.Apr.2014, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga u EPS o aferi ugalj

Bor, Beograd, 10. april
Izvor: Blic
Elektroprivreda Srbije formirala je, na zahtev ministarke energetike Zorane Mihajlović, radnu grupu koja bi u narednih 10 dana trebalo da utvrdi kako je prodavan ugalj kupcima u RB Kolubara i TE KO Kostolac.
Radna grupa, formirana po nalogu v.d. direktora EPS-a Aleksandra Obradovica, ima zadatak da istraži da li je i na koji način bilo favorizovanja pojedinih kupaca uglja, koji su potom cene za maloprodaju podizali višestruko, kako je utvrdila Komisija za zaštitu konkurencije, i na taj način dolazili do ekstra profita.
Komisija je ustanovila da su direktni kupci uglja od Kolubare i Kostolca za potrebe široke potrošnje, kao i ostali kupci u lancu, od 2010. do 2013. značajno uvećavali prodajne cene uglja podižući marže čak do 300 odsto.
Podeli/Sačuvaj
Pogledaj vesti o: Bor,   Kolubara

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.