Hrvatska od EPS-a potražuje dve milijarde evra?

Izvor: Press, 27.Avg.2014, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska od EPS-a potražuje dve milijarde evra?

Prema pisanju Poslovnog dnevnika, na ovu su se u HEP-u odlučili nakon što je Elektrogospodarstvo Slovenije, koje je pravni naslednik EP Slovenije, pokrenulo arbitražni postupak protiv BiH u Vašingtonu, gde traži odštetu od 750 miliona evra za finansiranje izgradnje Termoelektrane Ugljevik.

 
Iz zagrebačkog lista nisu dobili komentar ni od HEP-a ni od EPS-a, ali piše da su stavovi po ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << pitanju poznati i kod jednih i kod drugih. HEP zahteva naplatu duga, a EPS ne negira dug,  ali da se o tome treba razgovarati na državnom nivou.
Hrvatska je pre rata 90-tih godina učestvovala svojim novcem u izgradnji nekoliko elektrana na području bivše Jugoslavije: Krško, Tuzla, Obrenovac, Gacko i Kakanj.
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.