Građani bez uglja ove zime? (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 18.Sep.2014, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani bez uglja ove zime? (VIDEO)

Elektroprivreda Srbije zabranila je preduzećima RB „Kolubara“ i TE „Kostolac“ prodaju uglja industriji i građanima, pod pretnjom disciplinskim merama, što znači da Nišlije, koje su rešile da se ove godine greju na ugalj, mogu imati velike probleme.
Za kupovinu mrkog uglja Nišlije bi ove godine trebalo da izdvoje između 14.000 i 17.000 dinara, a lignit se u niškim stovarištima može kupiti po ceni od 10.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << do 15.000 dinara. Kako građani kažu, ove cene su ipak previsoke, pa su mnogi, ove godine bili primorani na kupovinu drva.
Ukoliko ova vrsta čvrstog goriva ne bude dovoljna počeće i isporuke mrkog uglja, koga na niškim stovarištima ima dovoljno. Ipak, prema najavama, ugalj sa domaćih kopova neće dobiti ni udruženja sindikata penzionera i invalida koja su ogrev ugovorila preko tendera. Sa stovarišta poručuju da će se truditi da nedostatak domaćeg uglja pokriju uvozom.

 
 
Pogledaj vesti o: Kolubara,   Cena goriva

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.