EPS uplaćuje 70 odsto dobiti u budžet

Izvor: Beta, 24.Nov.2014, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS uplaćuje 70 odsto dobiti u budžet

BEOGRAD, 24. novembra 2014. (Beta) - Nadzorni odbor Elektroprivrede Srbije (EPS) doneo je u ponedeljak odluku o raspodeli dobiti za 2013. godinu, prema kojoj će 70 odsto profita biti uplaćeno u budžet Srbije.

U saopštenju EPS nije navedeno o kojem iznosu se radi. Prema raspoloživim podacima iz korigovanog finansijskog izveštaja objavljenog na sajtu preduzeća (www.eps.rs), konsolidovani profit EPS u 2013. bio je oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << 18,8 milijardi dinara.

Prema odluci sa prve sednici Nadzornog odobra EPS u novom sastavu, preostalih 30 odsto dobiti biće iskorišćeno za pokriće gubitaka iz prethodnih godina.

U saopštenju se ističe da je odlukom o raspodeli dobiti za 2013. godinu EPS ispunio zahteve iz zaključka Vlade Srbije od 2. oktobra da se u budžet Srbije uplati 70 odsto dobiti.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Novi NO EPS odlučio - za budžet 70%

Izvor: B92, 24.Nov.2014

Nadzorni odbor Elektroprivrede Srbije doneo je odluku o raspodeli dobiti za 2013. godinu, prema kojoj će 70 odsto profita biti uplaćeno u budžet Srbije...U saopštenju EPS nije navedeno o kojem iznosu se radi. Prema raspoloživim podacima iz korigovanog finansijskog izveštaja objavljenog na sajtu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.