EPS ukinuo 43 direktorske funkcije

Izvor: B92, 02.Mar.2015, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS ukinuo 43 direktorske funkcije

Elektroprivreda Srbije usvojio je Odluku o osnovama unutrašnjeg organizovanja, kojom se ukidaju sve direkcije i smanjuju sektori sa 65 na 35.

Kako se navodi u saopštenju, tom odlukom i Pravilnikom o organizaciji i sistematizaciji poslova u JP EPS, koje je potpisao direktor tog preduzeća Aleksandar Obradović, ukinute su 43 direktorske funkcije.

Ističe se da je novom organizacionom šemom, koja se primenjuje od danas, EPS više integrisan sa privrednim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << društvima, gde će, precizira se, "u narednom periodu biti primenjena ta sistematizacija poslova".

"Cilj je da EPS bude bliže proizvodnji i distribuciji električne energije", navodi se u saopštenju.

Usvajanje Odluke i Pravilnika, ističe se, prvi su koraci u reorganizaciji kompanije po Programu reorganizacije, koji je krajem novembra prošle godine usvojila Vlada Srbije.

Prva faza programa reorganizacije predviđa da do 1. jula sva privredna društva za proizvodnju uglja i električne energije budu integrisana u JP EPS, osnivanje jednog privrednog društva za distribuciju struje u kojem će biti sva dosadašnje kompanije za distribuciju, kao i nastavak rada društva "EPS Snabdevanje".

Na taj način umesto dosadašnjeg organizovanja kroz 14 pravnih subjekata sistem će funkcionisati sa tri pravna subjekta. Programom reorganizacije EPS predviđeno je da do 1. jula 2016. godine EPS postane akcionarsko društvo, navodi se u saopstenju EPS-a.
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.