EPS saopštio: Rad hidroelektrane Đerdap 2 je normalizovan

Izvor: NaDlanu.com, 18.Sep.2014, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS saopštio: Rad hidroelektrane "Đerdap 2" je normalizovan

Eelktroprivreda Srbije (EPS) saopštila je da su danas svi agregati u hidroelektrani Đerdap 2 uključeni na mrežu i rade maksimalnom snagom, osim agregata A1 koji je u redovnom remontu i A5, gde su oštećene rešetke.

Ovih dana zbog nezapamćenih količina vode i bujica koje su se slivale sa brda, sa velikim problemima suočavala se hidroelektrana „Đerdap 2“, ali su izuzetnim naporima zaposlenih, koji su danonoćno čistili rešteke agregata od nanosa, >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << sprečene mnogo veće posledice po rad ove hidroelektrane.

Najveća dunavska elektrana, hidroelektrana „Đerdap 1“ radi bez problema i dnevno proizvodi više od 20 miliona kilovat-sati električne energije. Zbog dotoka Dunava od 8.600 kubika u sekundi otvorena su dva prelivna polja.

Operativni tim EPS-a za odbranu elektroenergetskog sistema od poplava konstantno prati situaciju na terenu i preduzima sve neophodne mere kako bi se zaštitili elektroenergetski objekti i što pre sanirale štete od nepogoda, navedeno je u saopštenju EPS-a.

Izvor: Blic

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.