EPS i NIS su likvidniji od nekih država

Izvor: B92, 22.Okt.2016, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"EPS i NIS su likvidniji od nekih država"

Vlada Srbije platiće 105 miliona evra za zaostale dugove Petrohemije kako bi se omogućilo da se nađe neko ko će da preuzme to preduzeće, kaže Aleksandar Vučić.

"Danas nam ide odlično, 60 miliona evra Petrohemija ima na računu, a to nikada nije imala. EPS ima 500 miliona evra na računu, što nikada nije bio slučaj, NIS 800, likvidniji su od mnogih država. Spremamo se za buduća vremena ", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Premijer je posle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zajedničke sednice vlade Srbije i Vojvodine rekao da je o petrohemijskom kompleksu, za koji je istakao da je važna tema, razgovarao sa predsednikom vojvođanske vlade Igorom Mirovićem.

Vučić je istakao da deficit, bez obzira na izdvajanje 105 miliona evra za pokrivanje starih dugova Petrohemije, kao i mogućeg povećanja penzija i jednokratne pomoći za penzionere, možda neće biti ni 200 miliona.
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.